Max
Burman

  • Född 1999
  • Klubb Jönköpings Simsällskap

Lär känna Max Burman

Namn: Max Burman
Födelsedatum: 27 maj 1999
Bor: Honolulu/Jönköping
Klubb:
   Jönköpings simsällskap
Familj: Storasyster Isa, Lillebror Leo, Mamma Camilla, Pappa Per
Favorit höjd: 3m
Bästa träningsplats: Hawaii
Bästa simhoppsminne:  EJM Kroatien 2016, detta var mitt första juniormästerskap och tyckte det var en riktigt häftigt upplevelse med tävlingen, miljön runtomkring och denna grupp var en av det roligaste jag har varit på tävling med.
Tips för att nå toppen:  Jag skulle säga att det är viktigt att ha mål och träna hårt mot dom målen, men samtidigt komma ihåg att simhopp inte är allt och att det är minst like viktigt att prioritera att spendera tid med sina kompisar och vänner  då dessa alltid kommer finnas där även efter karriären är över.
Vem har betytt mest för dig under din idrottskarriär: Det är inte en person som har betytt mest för mig under min karriär utan en blandning av olika personer. Mina tränare har betytt mycket (Bo Sjögren, Brian Bungum och Mike Brown) men även träningskamrater, speciellt när jag flyttade till Hawaii och hade då möjligheten att träna med människor i min egen ålder vilket var en stor hjälp till att hitta motivation och att ha roligt på träningarna.

Person jag skulle vilja vara för en dag: Detta kanske är ett lite konstigt svar men hade velat vara min granne. Hon är en gammal tant som sitter utomhus hela dagarna med sin hund och bara kollar på alla som går runt eller åker runt och pratar med allt och alla. Hon verkar leva ett riktigt skönt liv i pension och har en väldigt gullig hund.
Okänd talang:  Jag skulle säga att min okända talang är att jag kan surfa, vilket kanske inte är något jättekonstigt när jag har bott i surfings staden Honolulu i 4 år.
Läser jag gärna: Jag önskar att jag hade tyckt om att läsa då det känns som något avslappnande men jag tycker det är ganska tråkigt, så därför läser väldigt sällan böcker som inte har med skolan att göra, men när jag har tid över för att koppla av så kollar jag hellre på film eller lyssnar på någon bra podd.
Tränar jag helst: Helst tränar jag utomhusaktiviteter som att göra hike, surfa eller spela spike-ball med mina kompisar.
Äter helst: sushi, kebab eller pizza
Äter aldrig:  jag äter i stort sätt allt men om det är något jag verkligen inte gillar att äta så ät det havregrynsgröt.
Måste finnas i mitt kylskåp: Glass, de finns ju inte i kylen men någon glass finns alltid i min frys
Tips på semestermål:  Hawaii är nog det coolaste stället jag har varit på så måste rekommendera det som ett semestermål.
Jag blir imponerad av:  folk som är bra på att planera sin tid och inte blir distraherad av allt och alla, men blir även väldigt imponerad på folk som är bra på att laga mat speciellt efterrätter.